31 Mayıs 2014 Cumartesi

Beyni Kullanmak


   Merhabalar,



   Bugün size beyin hakkında bir kaç bilgi vereceğim ve de beyni nasıl kullanırız o konu hakkında tüyolar vereceğim.

   Hepimiz dahi insanları biliyoruz 'Albert Einstein' vb. fakat bunlar neden dahi? Hepiniz onların annesinin karnında aşırı zeki doğduğunu düşünüyorsunuz demi.Aslında onlar biraz daha şanslı.Çünkü onlar tesadüfen de olsa beynini kullanmalarını tam olarak biliyorlar.O yüzden onlara dahi kavramını veriyoruz.

   Beyin evcilleşmemiş bir köpek gibidir.Eğer beyni evcilleştirebilirsek o bize sadık kalacaktır ve istediğimiz çoğu şeyi yapacaktır.

   Beyin yapısı nasıldır: Beyin içinde bir çok hücre bulunduran bir yapıdır.İnsanın temel kaynağıdır diyebiliriz.Bütün her şey orada yönetilir.Biz beynimizin temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar kullanırız.Daha yeni dediğim gibi fazlasını kullananlara da dahi ismi veririz.


   Peki beynimizi nasıl kullanacağız:Tam olarak bunu bende bilmiyorum fakat size bazı açıklamalarda bulunabilirim.Yani bir kaç tüyo verebilirim.Benimde sık sık kullandığım bir kaç tüyoyu sizinle paylaşayım.


  •    Gece yatmadan önce olmasını istediğiniz bir şeyi düşünerek uyuyun.''Sevgilimin olmasını istiyorum olur mu? :)'' Keşke olsa fakat öyle bir şey değil anlatmak istediğim.Mesela yarın matematik dersinde bütün konuları anlayacağım gibi düşüncelerle yatarsanız %90 gerçekleşir.Hatta bu kanıtlanmıştır.Mesela alarm kurmanıza gerek yok sabah tam 6.00 da kalkacağım diye şartlandırırsanız beyninizi sabah tam 6 da uyanmış olacaksınız isterseniz deneyebilirsiniz :)
  •    Beyninizi bir iş yaparken hep olumlu yapacağım çok kolay bu diye düşünmelisiniz.O zaman beyin bunun kolay olduğunu algılar ve size kolay gelir.Mesela karşınızda minyon tipli biri olduğunda onu kolayca dövebileceğinizi düşünürsünüz.İşte yapacağınız işleri de öyle görmelisiniz.

2 yorum:

  1. evet :) fakat çoğu kişiye nlp dersem bu kavramı bilmeyeceği kesin :))

    YanıtlaSil